Camii Mozaik Kaplama

Cami mozaik sıva

Cami mozaik işçiliği cami cephe kaplaması konusunda önemlidir özellikle mozaik ustalıgı konusunda uzman kaliteli ustalara yaptırılması gerekmektedir.Cami derneklerimiz,hayırseverlerimiz ,mimar veya mühendis statüsündeki işverenler usta seçimi yaparken çok iyi araştırması ve yapılan işleri bizzat yerinde görerek inceledikten sonra iş vermesi gerekmektedir.

Mozaik kaplama(mozaik sıva )çeşitleri;

Cami cephesinde uygulanan mozaik çeşitleri kazıma taraklı mozaik ,dövme taraklı mozaik ,ankara tarağı mozaik ,silme mozaik,ve yıkama mozaik olarak adlandırabiliriz..

1:Taraklı mozaik;

Kaba sıva yapılmış yüzeylerin üzerine çıtalı veya çıtasız irmik  mozaik mermer tozu ve çimento karışımıyla harcı yapılarak mozaik sıvası yapılır.Belli bir kuruma zamanı geçtikten sonra dövme veya kazıma tarak yapılır..

2:Silme mozaik;

Kaba sıva yapılmış yüzeylerinüzerine çıtalı  veya çıtasız  Olarak Irmik Mozaik, mermer tozu ve çimento karışımından harcı Oluşturularak Mozaik Sıvası yapılır .İsteğe ğöre harç karışımına  renk oluşturmak için avrupa toz boya katılır.

Mozaik, çeşitli desen ve şekillerde pişirilmiş taş, toprak, cam ve mermer parçalarının farklı karışımlarla bir araya getirilerek yapılan taban, tavan ve duvar süslemeleri için kullanılan malzemedir. Çeşitli şekiller verilerek uygulanan süsleme yöntemidir. Zamanla mozaikler farklı şekiller uygulanarak kullanılmaya başlamıştır. Daha önce tek bir çizgi halinde kullanılırken zamanla çeşitli şekillerde kullanılmaya başlamıştır. Bu şekiller insan figürleri, hayvan figürleri, bitki ve ağaç gibi desenler verilerek uygulanana şekillerdir. Mozaik parçaları genelde üç boyutlu olarak kullanılmaktadır. Bu parçaların boyutları birbirinden farklıdır. Boyut olarak küçük parçalardır. Genel olarak bu parçaların bir bütün haline getirilerek şekiller oluşturma işlemine mozaik denir. İlk olarak Sümerler tarafından uygulanmıştır.

Mozaik Teknikleri Nelerdir ve Mozaik Yaparken Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
İlk mozaik yapımı Sümerlere dayanmakta ve Sümerler yaşadıkları yerlerin duvarların çakıl taşlarını batırarak mozaik şekilleri oluşturmuşlar ve yaşadıkları yerleri bu şekilde dekore etmişlerdir. Mozaik yapımında yaygın olarak kullanılan 2 teknik vardır. Bu teknikler şu şekildedir;
•    Çimentodan yapılan bir harcın duvara sürülmesi ve bu harcın üzerine mozaik parçalarının batırılması tekniği
•    Tutkal yardımı ile birbirine yapıştırılmış mozaik parçalarının üzerine sıva dökerek aralarına sıvayı yerleştirme tekniği.

Mozaik yapımında birbirinden farklı malzemeler kullanılmaktadır. Küçük parçalar farklı malzemeler kullanılarak yapılır. Her süsleme işinde ihtiyaca göre değişik malzeme ile yapılan mozaikler kullanılır. Bu parçalar da kullanılan malzemeye göre isim almaktadır. Mesela Camdan yapılan mozaik parçalarına cam mozaik adı verilir. Bunun dışında seramik, kum, ahşap ve çakıl gibi birçok malzemeden mozaik parçaları elde edilebilir?

Mozaik Yapılan Alanlar Nerelerdir?
Mozaikler günümüzde süsleme sanatı olarak birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Genelde  dekoratif amaçlı uygulanmaktadır. Evlerden camilere, parklardan işyerlerine, iç dış cephelerde kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra havuz içlerinde de mozaik kullanılarak dekoratif süslemeler yapılmaktadır.

Mozaik Çeşitleri Nelerdir?
Mozaiklerin günümüzde uygulanan birçok çeşidi vardır. Bunlardan en önemlisi ve en çok kullanılanı cam mozaiktir. Cam mozaik ile yapılan kaplama tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Bunun yanı sıra; topraklı mozaik kaplama da yapılmaktadır. Günümüz teknolojisinin gelişmesi ile değişen birçok yöntemde mozaik alanına dahil olmuştur. Çıtalı mozaik kaplama da bunlardan birisidir. Çıtalı mozaik kaplama, ahşap malzeme kullanılarak yapılmaktadır. Ahşap malzemelere mozaik şekli verilip birleştirilmesi sonucu uygulanır. Uygulanan alana göre de kullanılan malzeme değişmektedir. Uygulama yapılan alana en uygun malzeme hangisi ise o kullanılmaktadır.

Camilerde Mozaik Kaplaması
Camiler, Müslüman halkın bir araya gelerek ya da tek başlarına ibadet amaçlı kullandıkları dini bir yapıdır. Müslüman halk her gün 5 vakit ve dini günlerde ibadet etmek için camiye giderler. Son dönemlerde camilerin yapımına oldukça önem verilmektedir. Hem iç mimari hem de dış mimari cami yapımında önemli bir yere sahiptir. Bu düzenleme ve mimari işlerinde mozaikler son dönemlerde moda olmuştur. Firmamız da bu nedenle mozaik yapımına oldukça önem vermektedir. Camii işleri konusunda uzman olan firmamız camileri güzelleştirmek adına her türlü imkanı kullanmaktadır. Mozaik kaplama sanatı yapılan camiler artık çok daha güzel bir görünüme kavuşmuştur. Camilerde mozaik kaplama yöntemi kullanılarak oluşturan figürler firmamız tarafından özenle yapılmaktadır. Kullanılan malzemeye ve işçiliğe önem veren firmamızdan her türlü cami mozaik kaplama hizmetini güvenle alabilirsiniz.

Cami cephe Mozaik , silme mozaik,taraklı mozaik , çıtalı Mozaik ,ankara tarağı,yıkama Mozaik sıva ;

Konusunda tecrübe ve deneyimi ile Ustalarımız camileri geleceğe en sağlam ve uzun yıllar taşımak için titizlikle ça?ışmaktadırlar.

Firmamız için müşteri memnuniyeti her şeyin önünde gelmektedir. Restorasyon ve bakım yapılması gereken camiler için işini en iyi şekilde yapan bir firma niteliği taşımaktayız. Görsellik, kullanılan malzemenin kalitesi, uygulanan işçilik, sizlerin memnuniyeti firmamız için çok önem arz etmektedir. Gönül rahatlığı ile firmamızdan mozaik kaplama hizmetini alabilirsiniz.