Camii Çini İşleri

Osmanlı kültüründe günümüze kadar gelen özel ve nadide bir detaydır çini. Cami ve türbelerin duvarların süsler ve muhteşem bir görüntü oluşturur. İnce detaylarla işlenir ve cami içlerinin en güzel detayını oluşturur. Osmanlı kültürünün en özel sanat dalı günümüzde hala yerini korumaktadır. Karahanlılar tarafından geliştirilen çini sanatı daha sonra diğer tüm Türk devletlerine yayılmış ve günümüze kadar ulaşmıştır. Cami çini sanatı en parlak dönemini Osmanlı zamanında yaşamıştır ve en güzel örnekler o zaman çıkmıştır.

Osmanlıdan Günümüze Kalan Örnekler;
•    İznik Yeşil cami
•    Bursa Yeşil cami
•    Edirne Muradiye cami
•    Edirne Şah Melek Paşa cami
•    Yavuz Sultan Selim cami
•    Haseki Medresesi

Osmanlı devletinin ilk örneklerini oluşturmaktadır. Çini sanatının babası Baba Nakkaş’tır. Usta büyük eserler yapmış ve çok güzel örnekler çıkarmıştır. Cami çini sanatının gelişmesine geleceğe taşınmasına büyük katkıda bulunmuştur. Zamanla gelişen çini sanatı dönemin en önemli mimarı olan Mimar Sinan ile başka bir boyut kazanmıştır. Mimar Sinan hemen hemen her yapıtında Cami çini sanat dalına yer vermiş ve şuan dahi ilgi duyulan mekanlar yaratmıştır. Günümüzde İzni ve Kütahya´da değişen teknoloji ile dikkat çeken cami çinileri üretiliyor ve gelecek kuşakları sanatkar kazandırmak adına çini sanatını öğreten kurslar açılıyor.

Çini Sanatı Tekniklerini Devam Ettiriyoruz
Çini sanatının birden çok tekniği vardır. Mozaik çini, sır altı boyama, renkli sır tekniği ve perdah tekniği başlıca kullanılanlarıdır. Her bir teknik ayrı güzelliğe sahip ve kendine hayran bırakmaktadır. Sır altı boyama tekniği Osmanlıdan bugüne gelen ve hala kullanılan özel teknikler dendir.
Tüm bu teknikleri alanında uzman çalışanlarımız ile tüm Türkiye’ye ulaştırmaktayız. Geçmişten günümüze gelen bu sanatı en güzel şekilde aktaran firmamız profesyonel hizmet sunarak çini sanatını yeni camilerde yaşatmaya devam ediyor.

Çini sanatı; tebeşir, kum ve kaolen yardımı ile bir hamur haline getirilir ve karıştırılır. Karıştırılan hamura şekil vererek kuruması beklenir. İstenilen kuruluğa ulaşan şekil astar geçilir ve astarlama hamura beyaz bir renk kazandırır. Parçalar yüksek ateşte pişirilir ve pürüzsüz bir hale getirilir. Daha sonra kara kalem yardımıyla çizilen beyaz bir kağıt oluşan şeklin üzerine kaplatılır. Böylece desen çizilmeden önce temiz bir zemin hazırlanmış olur. Desen iğne ile delinerek kömür tozu yardımıyla çininin yüzeyine yayılır. Çiniye uygun kobalt ve siyah renkte boya ile desen konturları çizilir. Daha sonra sanatçının zevki ile hayal dünyasının birleşmesi sonucu zemin boyanmaya başlanır. Çini sanatı emektir. Bu yüzden sanatkar zevkle yapmalı ve yaparken mutluluk duymalıdır. Aksi takdirde ortaya çıkan eser kimseyi mutlu etmez ve memnuniyet uyandırmaz.

Cami Çini İşlerinde Profesyonel Hizmet Sunuyoruz
Çini sanatı kültürümüzün en eski sanat dalıdır. Cami çini sanatı yabana atılacak basit bir iş değildir. Bizler cami çini sanatında yeni bir çağ açmakta ve geleceğe yeni umutlar ile bakmaktayız. Cami çini sanatını kendine ödev edinmiş bu işi yapmaktan büyük mutluluk duyan ve işini seven çok özel bir kadroya sahip olmaktayız. Bizler çini sanatını eski zamandan günümüze taşımayı görev edinmekteyiz. Müşterilerimize en özel tasarımlarla ve uzman kadromuzla hizmet vermekten büyük mutluluk duymaktayız. Milli değerlerimizi korumak ve onu camilerimizin en güzel köşesine taşımaktan ve sizlere ulaştırmaktan büyük zevk almaktayız. Modern tasarımlarımızla her zaman ilgi görmekte ve tercih edilmekteyiz. Yapılan eserlerin desenlerinde, yüzeylerinde ve kolay temizlenmesinde sektörde bir numarayız.  

Geleneksel Türk sanatı olan çini sanatı, cami, türbe ve çeşme gibi tarihi pek çok değeri olan yapılarda estetik, modern ve milli kültür motifleriyle işlenerek ustalarımızın elinde hayat buluyor. Sizlere hizmet vermekten her zaman mutluluk duyan firmamız Türkiye genelinde birinci sınıf hizmet sunmaktadır.